TAMKin Virtain toimipisteen printtikurssilla on tehty lehtiä keväästä 2010 asti. Kaksi ensimmäistä julkaisua kantoivat nimeä “Läpyskä” ja niitä jaettiin oppilaitoksen sisällä kopiokone- ja pdf-versioina. Sittemmin lehti painettiin lehtipainossa ja jaettiin ilmaisjakelussa Virroilla ja laajemminkin ympäri Suomea: näin syntyivät “Ota mukaan”, “Villi visio” ja “Oivallus”.

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Yliroudari roudaa, asentaa ja miksaa

Yliroudari on virtolaisen Antti Vainion (s. 1986) äänentoistoalan yritys. Vainio perusti yrityksen vuonna 2009 ollessaan vielä opiskelija.



- Opiskelin Tampereen ammattikorkeakoulussa Virtain toimipisteessä Digitaalinen ääni ja kaupallinen musiikki -linjalla. Tekniikkaan liittyvät asiat ovat aina kiinnostaneet enemmän
kuin muusikkous. Äänentoistoalan yrityksen perustaminen oli myös hyvä keino työllistää itsensä jo
opiskelijana, kertoo Vainio noin 400 keikkaa myöhemmin.

Vainion asiakkaita ovat olleet muun muassa Juha Tapio, Pelle Miljoona, Ipanapa ja Pirulainen.

- Parasta tässä työssä ovat ihmiset. Työ on myös monipuolista; kaikki keikat ovat erilaisia vaikka bändi ja keikkapaikka olisikin sama. Joskus ajomatkat tuntuvat pitkiltä, mutta siihen tottuu.

Yliroudari tarjoaa myös studiopalveluja musiikin äänityksestä lopulliseen miksaukseen. Vainion alkuvuosi vierähtääkin kahden eri albumituotannon parissa äänittäen ja miksaten. Livekeikoille mies
suuntaa taas helmikuussa.

Teksti ja kuva: Antti Lainas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti