TAMKin Virtain toimipisteen printtikurssilla on tehty lehtiä keväästä 2010 asti. Kaksi ensimmäistä julkaisua kantoivat nimeä “Läpyskä” ja niitä jaettiin oppilaitoksen sisällä kopiokone- ja pdf-versioina. Sittemmin lehti painettiin lehtipainossa ja jaettiin ilmaisjakelussa Virroilla ja laajemminkin ympäri Suomea: näin syntyivät “Ota mukaan”, “Villi visio” ja “Oivallus”.

torstai 8. tammikuuta 2015

Köyhän pelot

Köyhänä opiskelijana saa aina olla pelkäämässä, että jokin hajoaa. Kun keskimmäinen lamppu sammui olohuoneen katossa, alkaa jo pelätä, kuka senkin maksaa ja löytää uuden tilalle!

Kaikki lamput ovat aina ihan ihme mallia ja prikulleen samannäköisiä, mutta silti vääriä. Koskaan ei ole varalla kaapissa uutta, täydellisesti istuvaa varalamppua. Ei ikinä.

Ja siinä meni imurin pölypussi täyteen. Katastrofi. Etsi sille sitten sama malli. Kuka maksaa? Taas syödään nuudelia, kun viimeiset rahat menivät imurin pölypussiin!

Kun jääkaapin kahva irtosi, pelkäsimme häätöä ja koko jääkaapin täydellistä korvausta.


Sitten vielä suihkun suodattimesta irtosi pala niin, että vesi ruiskahteli ympäriinsä kuin virtsatulehdusta sairastava ihminen. Siinä sitä seisoo ruiskahtelusuihkun lennellessä shampoon
täyttämän tukan ohi, saamatta jääkaapista ruokaa hajonneen kahvan takia, nyppien myöhemmin täydestä pölypussista pölyjä sormella. Halvempaa sekin on. Nöyryttävää, mutta halvempaa.

Sitä ne ovat jossain vaiheessa tehneet ne kuuluisat ja rikkaatkin ihmiset. Aivan varmasti ovat nyhtäneet pölypussia salaa illalla jossain soluasunnossa kaapit täynnä pussinuudelia.

PS. Taloyhtiö korvasi asuntomme vahingot, paitsi pölypussit.

Kuva ja teksti: Minna Karjalainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti