TAMKin Virtain toimipisteen printtikurssilla on tehty lehtiä keväästä 2010 asti. Kaksi ensimmäistä julkaisua kantoivat nimeä “Läpyskä” ja niitä jaettiin oppilaitoksen sisällä kopiokone- ja pdf-versioina. Sittemmin lehti painettiin lehtipainossa ja jaettiin ilmaisjakelussa Virroilla ja laajemminkin ympäri Suomea: näin syntyivät “Ota mukaan”, “Villi visio” ja “Oivallus”.

torstai 15. tammikuuta 2015

Viestinnän virtuoosiksi Virroilla

Jussi Försti aloitti kotisivujen tekemisen yläkoululaisena yhdessä kavereidensa kanssa Evijärvellä.

- Se oli hauskaa kokeilua. Vieraskirjan kautta annoimme toisillemme palautetta ja kehittelimme sivuja. Yrittäjähenkeä minussa oli jo silloin. Lukioaikana tein omalle korisjoukkueellemme nettisivut. Perustin 17-vuotiaana lukiolaisena ensimmäisen yritykseni. Nettiverkkokauppani keskittyi koripallotekstiileihin.

Jussin yritys Mainostoimisto WebGarden Oy tarjoaa asiakkaille massasta erottuvia markkinoinnin
ratkaisuja. Virrat valikoitui Jussille koulutuspaikkakunnaksi halusta oppia videoiden huipputekijäksi.Hän aloitti opiskelun TAMKin Virtain toimipisteessä viestinnän koulutusohjelmassa vuonna 2011. Hän valmistui medianomiksi syksyllä 2014.

- Minua kiinnostaa tekeminen. Haluan kehittää osaamistani jatkuvasti. Toimeksiantajia on ollut kiitettävästi eri toimialoilta ja yhteistyö heidän kanssaan jatkuu.

Virtain lukio on tarjonnut Jussille tänä syksynä uusia haasteita. Lukion musiikkiteatteriopintoja
suorittavat nuoret ovat kahden kurssin aikana toteuttaneet lyhytelokuvaprojekteja Jussin johdolla. Ensimmäiset videot olivat harjoituksia.

- Opettaminen kiinnostaa minua. Nuorten kanssa on hauskaa puuhata. Tulevaisuudessa Jussi
suuntaa takaisin Etelä-Pohjanmaalle. Todennäköisesti koti ja työ löytyvät Seinäjoelta.

- Virrat on ollut mukava paikkakunta, mutta veri vetää kotiseudulle.

Teksti: Helena Kairamo
Kuva: Anssi Kaunismäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti