TAMKin Virtain toimipisteen printtikurssilla on tehty lehtiä keväästä 2010 asti. Kaksi ensimmäistä julkaisua kantoivat nimeä “Läpyskä” ja niitä jaettiin oppilaitoksen sisällä kopiokone- ja pdf-versioina. Sittemmin lehti painettiin lehtipainossa ja jaettiin ilmaisjakelussa Virroilla ja laajemminkin ympäri Suomea: näin syntyivät “Ota mukaan”, “Villi visio” ja “Oivallus”.

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

TAMKin opiskelijat menestyneet hyvin


Virroilla opiskelleetTampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) medianomiopiskelijat siirtyvät Tampereen Mediapolikseen keväällä.

Virtain toimipisteessä medianomiopiskelijoilla on ollut käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun sekä
digitaalisen äänen ja kaupallisen musiikin suuntautumisvaihtoehdot.

Siitä, millaisiin ammatteihin opiskelijat ovat päätyneet ja kuinka heillä on mennyt valmistuttuaan, on
otettu selvää muun muassa dokumentin avulla.

Itsekin Virroilla opiskellut Ulla-Riikka Haapanen tekee parhaillaan kurssityönään dokumenttia, joka
kertoo Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain toimipisteen entisistä opiskelijoista.

- On mielenkiintoista saada tietää, minne opiskelijat ovat päätyneet. Toivottavasti myös katsojat ovat sopivan tirkistelynhaluisia ja kiinnostuvat dokumentin aiheesta.

Ulla-Riikka aloitti dokumentin tekemisen kurssityötä varten syksyllä. Pian valmistuva versio on ensimmäinen. Tavoitteena on haastatella aiheen tiimoilta vielä muutamaa hieman vanhempaa opiskelijaa ensi vuonna.





Ulla-Riikka Haapanen on ollut hyvin tyytyväinen opiskeluunsa Virroilla.

Opiskelijasta ammattiin

Ensimmäinen haastateltava on Linda Mäki-Kala,25-vuotias toimitussihteeriCosmopolitanissa. Hän on valmistunut Virroilta Käsikirjoittamisen ja kuvallisen ilmaisun linjalta. Valmistuttuaan hän työskenteli aluksi MeNaiset -lehdessä toimittajana.
Linda Mäki-Kala


Toinen haastateltava on Joona Teittinen, 25-vuotias tuotantopäällikkö Fullsteam Records -yrityksessä.
Hän tekee myös miksaajan keikkahommia. Teittinen on opiskellut Virroilla digitaalisen äänen ja kaupallisen musiikin linjalla.

Joona Teittinen

-Joku voi olla täysin hukassa, millaisiin tehtäviin haluaa hakeutua valmistumisen jälkeen. Toivon,
että dokumentti avartaisi katseita monipuolisesta medianomikoulutuksesta. Tällainen projekti olisi
mielenkiintoista toteuttaa useamman vuoden päästä uudelleen, Ulla-Riikka kertoo.

Aihe koskettaa dokumentin tekijää henkilökohtaisesti, sillä oma valmistuminen on edessä keväällä. Vaikka Ulla-Riikka onkin jo ehtinyt työskennellä monessa projektissa, työllistyminen mietityttää. Viimeinen haastateltava on Ulla-Riikka itse.

-Olen ollut todella tyytyväinen opiskeluun Virroilla, vaikka ensin epäilytti muuttaa näin pienelle paikkakunnalle. Olen saanut jo nyt hyvät valmiudet työskentelyyn alalla.

–Projektit ovat olleet mielenkiintoisia ja opettavaisia. Vaikka alan koulutus Virroilla loppuu, ovat opettajat huolehtineet meistä todella hyvin ja varmistaneet, että kaikki valmistuvat. Helppoa se ei varmasti ole ollut.

Etuna monipuolisuus

Ulla-Riikan mukaan hänen dokumenttinsa aihe on kiinnostava siksi, että media-alalla voi päätyä lukuisiin erilaisiin ammatteihin.

- On eri asia valmistua ja päätyä esimerkiksi sairaanhoitajaksi, kuin valmistua medianomiksi ja päätyä mitä erilaisempiin tehtäviin.

- Toki jokaisessa koulutuksessa on vaihtoehtoja. Olen töissä tavannut ihmisiä, jotka ovat ennen opiskelleet Virroilla. Osa heistä on valmistunut ja osa lähtenyt kesken koulun esimerkiksi tv-tuotantoihin, Ulla-Riikka kuvailee.

Ulla-Riikka Haapanen on itse 24-vuotias ja tehnyt töitä tuotantokoordinaattorina, mutta opiskelee tällä hetkellä täysipäiväisesti.

-Valmistuttuani aion pysyä tällä alalla – hienoa on, että se voi tarkoittaa hyvin monia erilaisia
projekteja ja työpaikkoja.

Teksti: Minna Karjalainen
Kuvat: Ulla-Riikka Haapasen arkisto


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti