TAMKin Virtain toimipisteen printtikurssilla on tehty lehtiä keväästä 2010 asti. Kaksi ensimmäistä julkaisua kantoivat nimeä “Läpyskä” ja niitä jaettiin oppilaitoksen sisällä kopiokone- ja pdf-versioina. Sittemmin lehti painettiin lehtipainossa ja jaettiin ilmaisjakelussa Virroilla ja laajemminkin ympäri Suomea: näin syntyivät “Ota mukaan”, “Villi visio” ja “Oivallus”.

torstai 18. joulukuuta 2014

Oi, va(e)llus - pääkirjoitus

Vuonna 2014 maailma on teknisempi kuin koskaan aikaisemmin. Internet ja sosiaalinen media mahdollistavat kulttuurin entistä laajemman levinneisyyden, jolloin yhä useammalla on mahdollisuus nauttia taiteesta siten kuin parhaaksi näkee. 

Tässä lehdessä käsitellään kulttuuria ja taidetta useammalta kantilta muun muassa sarjakuvan, musiikin kuin Juice Leskisen kirjakokoelman kautta.

Vuosi 2014 on olennainen myös Tampereen ammattikorkeakoulun Virtain yksikölle: viestinnän koulutusohjelma päättyy paikkakunnalta joulukuun loppuun mennessä. 

Synkältä kuulostavan uutisen takaa löytyy kuitenkin paljon positiivisia sekä kollektiivisia muistikuvia opiskeluvuosien varrelta. 

Pieni paikkakunta on yhdistänyt opiskelijat tiiviiksi yhteisöksi, joka toimii koulussa ja vapaa-ajallakin. 

Asiat voivat lakata olemasta, yhteiset kokemukset ja muistot eivät.

Oivaltaminen on ajattelun vapautta ja kykyä huomata uusia asioita.

Toisin sanoen: Oivallus on juuri sinun käsissäsi!

Aapo Kukko
päätoimittaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti